Thursday, 26 September 2013

Persiapan Kahwin Part II

Assalamualaikum semua...

Fuhhhhh! Dah berjanggut Aini x update blog. Rasanya starting nak dekat-dekat date kahwin Aini anak tiri kan kejap blog ni. Al-maklum la dok busy jaga keperluan suami. Ecceehhhh... Maaf ye semua. Aini ada janji nak cite pasal preparation kahwin Aini kan? So hari ni Aini curi-curi update kejap eventhough sekarang Aini tengah intern dekat Celcom. Mintak ampun ye wahai Celcom. Keje dah settle so layan blog jap :)

Jom Aini cite serba sedikit tentang persiapan kahwin!

  • Designer Baju Kahwin

          First thing yang paling kita excited confirm2 la baju-baju yang nak dipakai time majlis nanti kan. Aini pun macam tu jugak. Excited sangat-sangat mencari designer yang mengikut citarasa Aini. Member baik Aini yang bernama Norsyuhada Johan la yang paling excited suruh pergi survey dekat Minazboutique ni. First survey Aini pergi dengan member-member baik Aini. Butik ni time Aini pergi tu terletak di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi tapi sekarang ni butik Minaz sudah bertapak di Seksyen 8, Bandar Baru Bangi. First time Aini masuk butik ni memang dah terpukau tahap nak pengsan dah. Betul-betul sangat up-to-date design-design baju diorang. Untuk baju-baju kahwin Aini deal dengan owner Minaz sendiri Kak Pija yang gorgeous. Ingat single mingle rupa-rupanya baru lepas pantang. hihihihi.. Sorry kak pija :) After sesi bincang membincang dengan kak Pija so terhasil lah baju-baju kahwin Aini. Tq so much kak Pija <3 I'm fall in love sampai pengsan dengan design-design kak Pija :) So sesiapa yang berminat nak tempah baju dari Minazboutique boleh la stalker link yang Aini bagi ye. Aini sangat-sangat lah recommend Kak Pija untuk jadi uollsss punya designer :) Jom layan gambar-gambar baju yang di design!

 Persalinan Akad Nikah

Persalinan Majlis Resepsi Perempuan


Persalinan Majlis Resepsi Lelaki

  • MUA (make-up artist)
          Settle bab designer baju, so Aini move on dengan MUA pulak. Sape x nak menawan oiii time majlis. Bagi husband terbeliak mata sikit tengok. hehehee.. Aini jenis cerewet jugak nak mencari MUA ni sebab Aini x nak la make-up yang melampau-lampau tu. Nanti hilang la kecantikan asli kann. Search punya search Alhamdulillah Aini jumpa dengan Sis Nana yang cute ni. Aini tengok dekat page Sis Nana memang naturel 100% la cara make-up die. So Aini decide nak hire Sis Nana terus untuk jadi MUA untuk ketiga-tiga majlis Aini. Ameeeekk kau! Tamak betul smpai booking tiga-tiga majlis :) Sebab Aini pikir malas nak cari MUA lain. Takut terkena make-up time tunang dulu. Ya Allah! Sangat-sangat lah x puas hati sebab kita mintak die make-up simple je tapi amekkk. Sekilo rasa bedak tertempek kat muka. huhuhu.. Sesiapa rasa nak amek Sis Nana as korang punya MUA boleh la pegi link yang Aini bagi tu ye. Memang best la make-up dari Sis Nana. Brand yang dipakai pun memang tiptop!


  • Wedding Photographer
          Next, wedding photographer. Kali ni mesti ramai yang excited pasal photographer yang Aini amek. Siapa x kenal kan dengan blogger terkenal Irine Nadia Marcello. Tapi bukan Irine la yang jadi photographer Aini but husband Irine yang kitorang hire :) Memang affordable la price yang Amirul kasi kat kitorang dan yang paling best service die. Yang paling Aini ngan husband x sangka time majlis resepsi sebelah husband. Amirul dengan baik hatinya bawak lagi 2 orang member die untuk photoshoot kitorang. Memang puas hati sangat la kan. So anyone yang nak amek Amirul as korang punya photographer boleh la pegi usya link yang Aini bagi tu ye ;)



  • Wedding Planner
          Lastly, Aini nak promote sikit pasal wedding planner Aini. Aini amek Zaha Planner cawangan Sungai Petani. Kebetulan owner die husband lecturer Aini dekat UiTM Merbok dulu. Aini rapat jugak dengan Madam Anis so dapat la student price :) Majlis sebelah Aini x buat pelamin so Aini gantikan dengan hiasan photobooth. Means Aini amek pakej dekat diorang termasuk hiasan dewan + hiasan meja makan pengantin + hiasan photobooth. Cadang nak amek sekali hiasan untuk bilik tidur pengantin tapi mak excited ajak Aini hias sendiri bilik pengantin. So terpaksa cancel la nak tempah :) Tema yang Aini mintak ala-ala garden yang bertemakan purple white. Memang nak pengsan la kan tengok hiasan yang diorang buat. Tunggu apa lagi uollss cepat gi booking dengan Zaha Planner. Jangan risau sesiapa yang x stay dekat Sungai Petani sebab diorang ada cawangan di KL dengan Ipoh jugak.

Aini sempat update setakat ni je sebab masa kerja pun dah nak habis kan. Next update insyaAllah bila-bila. hehehehe :) See u guys next entry!

Assalamualaikum and have a nice day :)

No comments:

Post a Comment